При пълна ескалация на цените правителства на различни държави се опитват

...
При пълна ескалация на цените правителства на различни държави се опитват
Коментари Харесай

Франция въвежда отстъпка за гориво от 15 цента на литър

При цялостна ескалация на цените държавни управления на разнообразни държави се пробват да ползват ограничения, които оказват помощ за намаляване на икономическото влияние на инфлацията върху джобовете на жителите.

Испания разгласи, че ще се намеси на пазара на електрическа енергия, с цел да понижи цената на електрическата енергия с ограничения, които занапред ще бъдат избрани. А Франция преди малко взе ограничения против покачването на цените на бензина и дизела и то без да променя данъците си, предава. 

" От 1 април ще се ползва отстъпка за гориво от 15 цента на литър за интервал от четири месеца ", изясни френският министър председател Жан Кастекс в изявление за Le Parisien. Освен това той прикани танкерите и дистрибуторите да създадат в допълнение изпитание. 

Кастекс изяснява за какво няма да се подвигат налозите. " Първо, тъй като е нужен закон и лишава повече време. Второ, защото по-малкото облагане на замърсяващите сили е антиекологично. И най-после, тъй като тази отстъпка оказва помощ на всички, в това число на експертите, които са освободени от налози ", аргументира се той.

Френският премиер призна, че цената на дизела е повишена до приблизително 2 евро за литър. " Това евентуално ще продължи. Ако страната постави старания от 15 цента на литър и (петролните компании и дистрибуторите) положат, да вземем за пример, старания от 5 цента, то 20 цента би трябвало да попаднат в джобовете на французите ", разясни той.

Като цяло Жан Кастекс планува, че цената на тази отстъпка ще бъде " малко повече от 2 млрд. евро ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР